Kandidaats


Terug naar Curriculum


Kandidaats Jan van Bakel (rechts, jas over de arm) e.a.

Na het kandidaatsexamen van pater Hugo Sanders, Ank Commandeur en Jan van Bakel. werd op de trappen van de aula aan de Wilhelminasingel behalve deze ook een foto gemaakt tezamen met Michels en Brom. Ziehier.

Voor belangstellenden en voor de geschiedenis de namen van de personen op deze foto's, ruwweg van links boven naar rechts onder: Jan Naber, Tom van Baars, Jan Starink, Sef Passage, Piet Coenen (witte boord), Theo van den Bosch, Jan van Haren, Pater van Ogtrop (zwarte hoed), Huub Fransen, Harrie Oosthout / Frans van der Wiel, Jan de Jong, Gerard van der Loo, Joop de Wit, Gerard Brom, Miep van Overveld, L.C. Michels, Miel Nuytens, Gonny, Jan van Bakel, Jos van Dijk / Jan Elemans, N.N., Ben Wolken (met pijp), Pater Julius, Til ten Berge, Pater Hugo Sanders, Ank Commandeur.

Jos Joosten (Jos Joosten, Lijnen en Breuken, Van Tilt 1998, blz 42) brengt die foto ten onrechte in verband met het doctoraal examen van Nuijtens. Dezes kleding alleen al ("in kots", zoals de studenten dat noemden) wijst op de onjuistheid. Pater Sanders kreeg van niemand bloemen, Ank Commandeur draagt een boeket dat zij van Miel Nuijtens kreeg en mijn Gonny draagt de bloemen die ze voor mij meebracht. (Trouwens, ook zijn bijschrift bij een andere foto (t.a.p. blz. 32)


Van Ginneken 65 jaar

waar helemaal rechts aan tafel mijn oude vriend pater Toon (later Joost) de Witte O.P. zit, moet onjuist zijn. Die foto is gedateerd 31 juli 1941. Joosten spreekt van Van Ginnekens 25-jarig doctoraat, maar dat kan niet kloppen, want Van Ginneken is gepromoveerd in 1907. Navraag bij Dr. Frans J.P. Peeters - op die foto staande als zesde rechts achter met donkere bril - leerde dat het de viering was van Van Ginnekens 65e verjaardag.)